lördag 11 maj 2013

Gustav har blivit tre år!

Och det är ju numera gamla nyheter då 3-årsdagen firades, och inträffade, den 5:e Maj. Vi firade Gustav med present och frukost på sängen. Fast det var ju knappast så att han låg och sov när vi kom in till honom (eller vaddå in till honom...han sov ju som vanligt i vår säng!). Han tyckte det var lite märkligt att äta frukost i sängen med rev glatt upp paketet. Frank hjälpte till givetvis. Frank hade för övrigt det ganska jobbigt hela dagen då det var lilleman som skulle stå i centrum och få paket och sin vilja igenom HELA dagen. "Vaddå - ska Gustav bestämma HELA dagen"?? Det var idel sura miner från Frank och han tyckte allt var orättvist. Och hans födelsedag kändes som evigheter borta.

Efter lite frukostmys var det dags att städa iordning huset och duka finf för kalaset. Då Gustav är lite liten för att hålla eget kalas för "bara"dagiskompisar så blev det släktkalas. Familjen Martinsson fick ingå i "släkten" och de 4 barnen (utöver mini-Olle) Frank, Gustav, Elin och Hugo utgjorde en väldigt söt och rar barnaskara. De åt och lekte och var glada mest hela tiden. Och så blev det ju fiskedamm. Såklart. Mera godis till folket (och barnen...tjohoo!). Gustav fick så mycket fina saker i present. En balanshoj, en piratbåt, massa spindelmannen-grejer, pussel, spel, mekano, lektält med mera. Det var en mycket nöjd 3-åring som somnade den söndagskvällen. Och trötta föräldrar för den delen.

2 dagar efter 3-årsdagen var det dags för Gustavs första tandläkarbesök. Jag hämtade upp honom på dagis så åkte vi dit. Vi hade ju läst boken om Bolibompadraken som var hos tandläkaren så Gustav var väl förberedd. I väntrummet letade vi efter drakspår och sen var det hur lugnt som helst. Gustav klättrade snällt upp i stolen och gapade jättestort när tandläkaren ville titta på och räkna tänderna. Alla 20 tänder var på plats och de såg så fina ut. Sen ställde de lite frågor till Gustav och det lät så här:
-Har du någon favoritmat Gustav?
-Jaa...Köttbullar och makaroner (viskade han...vet inte varför, men allt han sade till tandläkaren viskades fram)
-Brukar du äta godis Gustav?
-Jaaa...Varje dag.
-Varje dag??? Va?
-Jaa
-Nej, men Gustav...du äter väl godis på lördagar var jag då tvungen att flika in för att rädda upp situationen.
-Nää...varje dag...
-Ok, jag tror att Gustav skojar lite med oss sade sedan tandläkaren och tittade strängt på mig (eller nja, det gjorde hon kanske inte)

Nu har vi varit långlediga. Underbart. Vi har varit flitiga och fixat lite i trädgården, startat upp poolen, gjort iordning vårt "nya" sovrum på bottenvåningen och fixat med massa annat. Legat på latsidan är det sista vi gjort i alla fall... Och igår så cyklade Frank för första gången en stund själv. Kristoffer springer bakom och är beredd att ta tag i stången då Frank har en tendens att cykla lite väl snabbt. Inte helt 100 koll på läget. Men nöjd som attan är han. Och appropå nöjd. Idag var det avslutning på simskolan och Frank fick ett fint diplom och sitt första simmärke: Baddaren! Tjohoo!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi tackar för att vi får vara "extended family" och fira med er fina familj! :)
Kram Mia