torsdag 28 februari 2013

Miamiresan - Del 2

Key West

Vårt första resmål under vår resa gick till Key West, sydligaste delen av USA:s fastland. Vi reste tidigt på morgonen i den gemensamma hyrbilen. Barnen satt i mittensätet, herrarna i framsätet och sen 3 vackra damer i bakre sätet. Själva resan tog relativt lång tid. Distansen är endast 24 mil, men det var mycket trafik, och vägen är ju inte den största helt enkelt (till skillnad från många andra stora feta vägar som vi körde på).

Vi kom till sist fram till Key West och med hjälp av GPS:en lyckades vi även lokalisera vårt boende. Jag och Kristoffer fick lite Australien-feeling över det hela. Det kändes lite relaxat, lite tropiskt och den svenska vintern kändes ofattbart avlägsen (såvida man inte tittade ned på sin bleka och småfeta kropp). Poolen var härligt inbjudande och rummen var OK (lite B&B standard kanske). Vi chillade lite vid poolen för att sedan drabbas av pappas tokiga infall att hyra 2 elbilar. Vilken fantastisk idé. Eller? Skit samma. Elbilar bidde det och det var visserligen rätt smidigt att ta sig fram på Duval Street i en elbil (och killarna tyckte ju att det var spännande). Men bara för att man hade en elbil var det ju inte så mycket lättare att hitta en parkering. Och just en parkering var det som krävdes ganska pronto pronto. Key West är känt för den fantastiska solnedgången. Och klocka tickade på helt enkelt. Efter lite möda och besvär lyckades vi parkera och kunde skynda till uteserveringen på en brygga. Det blev drinkar och lite snacks. Bilden bredvid hann jag fota. Sedan blev jag så illa tvungen att leta upp damernas, och när jag var tillbaka hade solen redan gått ned. Ha! Typiskt!

Efter solnedgången körde vi till en restaurang och käkade god mat. Killarna somnade på restaurangen. Vi andra var också rätt möra och det blev en rätt så tidig kväll. Igen.

Frank sov inne hos mormor, morfar och moster och tidigt tidigt på morgonen gick pappa och Frank upp och smög som indianer ner i poolen. De badade en stund och sedan gick de tillsammans med mamma till ett litet café med en mysig veranda för att äta lite frukost.

Vi andra fick nöja oss med frukosten, av det enklare slaget, som serverades på boendet. Men det var helt ok. Bortsett från kaffet då som bara smakar blask. Efter utcheckningen så packade vi in oss i bilen igen och styrde kosan upp till Miami.

Inga kommentarer: