torsdag 28 februari 2013

Miamiresan - Del 4

Miami-häng

Efter Orlandoresan väntade 4-5 dagar i Miami. Först skulle det förstås firas nyårsafton. Vi lagade supergod mat hemma och åt tillsammans med Nettan och José. Därefter lämnade vi mamma och pappa ensamma med barnen för att bege oss på fest tillsammans med Nettan och José. Vi värmde upp i Josés lägenhet med diverse drinkar och mousserande. Sedan slussades vi runt från uteställe till privatfest på taket på Miamis högsta byggnad. Jag höll mig långt ifrån balkongräcket kan jag lova. Efter en stund skulle alla in till Miami Beach för någon fest. Jag och Kristoffer satt i en taxi snabbare än kvickt. Men väl i taxin började småbarnsvanorna kicka in och vi satt och gäspade (och mådde djävulskt illa). Istället för att hoppa av i Miami Beach satt vi kvar i taxin och åkte tillbaka till lägenheten. Resan tog dessvärre lite tid då vår kära taxichaufför krockade med bilen som låg före så det blev ett långt stopp där de stod och dividerade fram och tillbaka. Kristoffer blev så sur så han nollade taxametern och låtsades sen som att det regnade när chauffören kom in igen och förtvivlat tittade på taxametern. Don´t you worry. Vi fick betala vår beskärda del ändå. Hursomhelst, väl framme var klockan halv fem på morgonen. Efter 3½ timmes sömn står sedan barnen och hoppar på oss i sängen. Tjohoo. Ja, ja. Bara att ta sig i kragen.

Första januari, en ganska seg dag med lite lätt illamående, spenderar vi på stranden i Miami Beach. Det är riktigt blåsigt och vågorna går höga. När Frank och morfar ska doppa sig så har Frank den maximala oturen att bli bränd av en Jellyfish på låret. Han är alldeles otröstlig en lång, lång stund. Vi pratar med en livvakt som sprayar vinäger på Franks ben. Sedan lyckas vi lura bort fokuset på benet genom att gå och köpa glass.

Jag tror vi gick och lade oss klockan åtta på kvällen. Vid den tidpunkten hade inte ens Nettan och José kommit ur sin säng. Livet är lite hårdare med småbarn kan man ju då konstatera!




Vad gör vi mer i Miami? Vi shoppar lite en dag, vi är på Miami Seaquarium och ser shower med delfiner och späckhuggare, vi äter gott, vi tar en till dag på Miami Beach och testar snordyra drinkar, badar i poolerna och dricker en del vin. Helt okej dagar med andra ord! 

Inga kommentarer: