torsdag 28 februari 2013

Miamiresan - Del 3

Disney World

Efter Key West väntade en natt i Nettans lägenhet. Vi trodde innan vi kom till Miami att det skulle bli toktrångt att bo i hennes lägenhet allesammans. Visserligen sov ju Nettan uppe hos José (som bor i penthouse, stackaren!). Då det fanns en kingsixze-säng blev det naturligt att barnen fick sova i den tillsammans med antingen mig och Kristoffer eller mamma och pappa. Men efter att mamma och pappa sovit en natt i Nettans bäddsoffa så strejkade mammas rygg eller höft eller vad det nu var, så bäddsoffan blev min och Kristoffers resterande nätter i lägenheten.


Efter en natt i Miami begav vi oss med 2 bilar till Orlando. Nettan och José tog egen bil och vi andra åkte minibussen. Vi anlände till hotellet under fredagseftermiddagen. Mamma och pappa hade barnen på sitt hotellrum och sedan delade vi andra på ett rum. Under kvällen tog vi oss med taxi till Epcot-parken. Barnen stannade med mormor och morfar. Epcot-parken var riktigt rolig. Man gick runt en stor sjö där olika länder skildrades. I varje land kunde man köpa en typisk dryck för landet. Så vi drack oss runt sjön. Det blev en Margarita (tror jag det var!) i Mexico, en öl i Tyskland, grappa i Italien, vin i Frankrike, saké i Japan och avslutnigsvis whiskey i Irland. Jo, jo. Det var en rolig kväll!

Dagen efter tog vi oss ut till parken Magic Kingdom. Vi fascinerades verkligen över den fantastiska logistiken och ordningen och redan. Wow. Det var imponerande. Vi blev dirigerade till en parkering. Sedan ställde man sig och väntade på en tågbuss som skulle forsla oss från parkering till entré. Man hoppade på och några minuter senare var det avstigning. Biljetter, djävulskt dyra, införskaffades och sedan var det bara att ta sig in till nästa transportmedel. Nu fick man åka antingen båt eller tåg över till parken. Vi tog båten.


Väl framme var det tjockt med folk och solen gassade. Vi strosade runt och åkte lite karuseller hit och karuseller dit. Åkte spöktåget, käkade lunch, pustade i solen, missade den stora paraden tyvärr, åkte lite mer och sen var vi ganksa mätta för dagen. Barnen fick varsin Blixten/Musse Pigg keps som minne från parken och sedan tog vi oss tillbaka till hotellet. Kvällen spenderade vi på den lokala pizzerian.
 
Söndagen skulle vi vara på Hollywood Studios-parken och då hade det skett ett rejält väderomslag. Från att ha varit ganska svettigt och stundtals hett under lördagens parkbesök så dök nu temperaturen ner till endast 5 grader. Brrr. Barnen hade fleecejackor och vindjackor, så det gick nog ingen direkt nöd på dem. Vi andra kanske var lite sämre rustade.
Denna park var riktigt bra! Först såg vi en Indiana Jones-show som barnen visserligen tyckte var superscary till en början. Gustav satt och skakade. Frank blundade. Men, men det tog sig och även barnen blev sen ganska fascinerade av alla stunt-trick som visades. Men höjdpunkten var nog i alla fall bilstunt-showen. Jäklar vad de kunde köra bil. Helt fantastiskt imponerande. Och gissa om barnen blev impade när självaste Blixten Mc Queen rullar in och har en minishow. Ojojoj!
Därefter kom höjdpunkt nummer 2. Barnen fick träffa Blixten och Bärgarn och bli fotade tillsammans med dem. Men tyvärr så fick Gustav för sig att det var jätteläskigt, så han ville inte vara med på något foto. Men Frank poserade så fint så. Blir nog en inramning till Franks rum skulle jag tro! Efter denna dag nummer 3 på Disney World så styrde vi kosan hemåt mot Miami igen!

Inga kommentarer: